ГоловнаСвіт

Північна Корея здійснила новий запуск ракети

Мова йде про міжконтинентальну балістичну ракету.

Північна Корея здійснила новий запуск ракети
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Північна Корея знову випробувала міжконтинентальну балістичну ракету. За даними японської сторони, вона перебувала в польоті 45 хвилин і впала у водах виключної економічної зони країни, передає DW.

Про незвичайний нічний тест, здійснений у п'ятницю, 28 липня, спочатку повідомила Японія, згодом його підтвердив Пентагон.

"Можу підтвердити, що ми зафіксували запуск балістичної ракети Північної Кореї", - заявив представник міністерства оборони США Джефф Девіс.

Згодом у Пентагоні уточнили, що мова йде про міжконтинентальну балістичну ракету, яка пролетіла близько тисячі кілометрів, перш ніж впасти в море.

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін скликав через це засідання ради національної безпеки. Прем'єр Японії Сіндзо Абе зробив аналогічний крок.

Нагадаємо, на початку липня КНДР здійснила перше успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети.

В останні кілька місяців Північна Корея різко збільшила кількість випробувань ракет. На початку березня КНДР запустила чотири балістичні ракети і назвала це навчаннями із завданням удару по американських базах в Японії. 16 квітня Пхеньян провів невдалий запуск балістичної ракети, після чого США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян відреагував на це погрозами завдати "надпотужного попереджувального удару".

15 травня Рада Безпеки ООН застерегла Пхеньян від подальших запусків.

21 травня Центральне телеграфне агентство Північної Кореї повідомило, що КНДР продовжить запускати ракети, "здатні вдарити по США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram