ГоловнаСвіт

Румунія закрила повітряний простір для літака Рогозіна

Досягнувши повітряного простору Угорщини, літак з віце-прем'єром РФ розвернувся в бік Москви.

Румунія закрила повітряний простір для літака Рогозіна
Дмитрий Рогозин

Румунія закрила свій повітряний простір для літака віце-прем'єр-міністра Росії Дмитра Рогозіна

Прро це повідомляє РИА Новости з посиланням на російського посла в Молдові Фаріта Мухаметшина.

Відзначають, що російський віце-прем'єр летів у Кишинів на зустріч із президентом Молдови Ігорем Додоном

Як повідомляє "Интерфакс" з посиланням на молдовські інтернет-ресурси, які опублікували дані сайту Flightradar, Рогозін летів на літаку авіакомпанії S7. Досягнувши повітряного простору Угорщини, літак розвернувся в бік Москви.

При цьому кореспондент "Интерфаксу" з кишинівського аеропорту повідомив, що там почалася реєстрація пасажирів на рейс S7, який повинен полетіти в Москву.

Реєстрація почалася із запізненням о другій годині, оскільки повідомляли про затримку літака. Після початку реєстрації на табло аеропорту в графі "Прильоти" з'явилися дані про те, що рейс компанії S7 з Москви до Кишинева перенаправлений.

Раніше сам Рогозін у себе в "Твіттері" написав, що Кишинів хотів відмовити в прильоті рейсу російської делегації з Домодєдово ще до вильоту.

Нагадаємо, як повідомляв РБК, Румунія в травні 2014 року вже закривала свій повітряний простір для Рогозіна. Тоді через територію Румунії Рогозін збирався летіти на зворотному шляху з невизнаного Придністров'я, де 9 травня він разом із міністром культури РФ Володимиром Мединським і декількома депутатами Держдуми відвідав Тирасполь, де був присутній на Параді Перемоги.

Румунська влада пояснила заборону польоту над Румунією тим, що Рогозін входить до списку санкцій ЄС (проти віце-прем'єра введені візові та фінансові санкції).

Як повідомляли раніше, в Молдові збирають підписи під петицією про визнання віце-прем'єра РФ Рогозіна персоною нон ґрата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram