ГоловнаСвіт

Депутата Держдуми РФ не пустили в Молдову

Додон пообіцяв покарати винних.

Депутата Держдуми РФ не пустили в Молдову
Фото: all.biz.md

Депутату Державної Думи РФ від Ліберально-демократичної партії Павлу Шперову, а також групі російських артистів, які прямували у Придністров'я, заборонили в'їзд до Молдови. Про це повідомляє Укрінформ.

Як поінформували у прикордонній поліції Молдови, рішення про заборону на в'їзд було ухвалене у зв'язку з тим, що громадяни РФ не відповідали вимогам для в'їзду в країну і не змогли аргументувати мету свого візиту.

До складу групи входили російські артисти Дмитро Дунаєв, Лідія Музальова, Ірина Маслова, а також Герой Радянського Союзу Володимир Гасоян. Всі вони прямували в Придністровський регіон для участі у заходах, приурочених до 25-річчя миротворчої місії на Дністрі.

Віце-прем'єр уряду Росії, спецпредставник президента РФ по Придністров'ю Дмитро Рогозін написав у соціальних мережах, що він дав "доручення Посольству Росії в Кишиневі розібратися в ситуації".

Президент Молдови Ігор Додон "категорично засудив необґрунтовані затримання громадян Росії в Кишинівському аеропорту".

"Розцінюю такі дії як чергову провокацію, спрямовану на зрив процесу відновлення молдавсько-російських відносин, які продовжують успішно розвиватися", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Президент пообіцяв "розібратися в ситуації і покарати винних".

Напередодні повідомлялося, що в Молдові збирають підписи під петицією про визнання віце-прем'єра РФ Рогозіна персоною нон грата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram