ГоловнаСвіт

У Британії розробляють нову імміграційну систему

Нова імміграційна система в Британії буде запроваджена до березня 2019 року.

У Британії розробляють нову імміграційну систему
Фото: EPA/UPG

Великобританія розробляє нову міграційну систему, оскільки вільне пересування між Сполученим Королівством і Євросоюзом закінчиться, коли Британія вийде з блоку.

Про це BBC заявив міністр у справах імміграції Британії Брендон Льюїс.

При цьому Люїс не пояснив, як уряд планує дбати про міграцію після Brexit, заявивши, що це оприлюднять в офіційному документі наприкінці 2017 року, а вже 2018 року парламент розгляне імміграційний законопроект.

За його словами, нову імміграційну систему в Британії запровадять до березня 2019 року.

Як уточнює агентство Рейтер, для розробки нової міграційної системи проведуть дослідження, яке триватиме один рік. Критики, однак, кажуть, що дослідження мало розпочатися раніше, а багато європейців, які працюють у Британії, уже йдуть із британського ринку праці.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей пообіцяла скоротити щорічну імміграцію з 248 тис. до 100 тис. осіб. За словами Мей, імміграція негативно впливає на людей невисоких статків і соціальні служби. "Звичайно, щойно ми покинемо Євросоюз, у нас буде можливість забезпечити контроль над нашими кордонами", - заявляла голова британського уряду.

Як повідомляли у травні, згідно з дослідженням компанії The Global Future, економіка Британії після Brexit потребуватиме 200 тис. мігрантів на рік.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що, згідно з результатами опитування, проведеного Лондонською вищою школою економіки, шість із десяти британців хотіли б зберегти необмежене право на проживання і роботу в країнах ЄС після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram