ГоловнаСвіт

26 афганських військових убиті в результаті атаки талібів на військову базу

Афганським силам вдалося ліквідувати більш ніж 80 бойовиків.

26 афганських військових убиті в результаті атаки талібів на військову базу
Талибы

Щонайменше 26 військових загинули, ще 13 отримали поранення в результаті атаки бойовиків ісламістського руху "Талібан" на військову базу в південній афганській провінції Кандагар.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Міноборони Афганістану.

"Афганські військово-повітряні сили заявили, що здійснювали повітряні удари для підтримки солдатів на землі під час багатогодинної атаки на базу, яка почалася пізно у вівторок і закінчилася рано-вранці в середу", - йдеться в повідомленні.

Під час нападу на табір армії в віддаленому районі Карзалі Хакрезького регіону Кандагара афганським силам вдалося ліквідувати більш ніж 80 бойовиків.

За словами одного з високопоставлених чиновників в армії, до 12 солдатів усе ще вважаються зниклими безвісти після нападу, який він назвав "дуже важкою атакою", додавши, що під час відступу бойовики викрали зброю і транспортні засоби.

Жителі району повідомили, що тривала атака почалася з прибуття близько 30 транспортних засобів і "сотень" талібів, які напали на базу з різних напрямків.

Сам "Талібан" підтвердив інформацію про атаку на своїй сторінці в Twitter.

Ісламістський рух "Талібан" утворився в Афганістані в 1994 році. З 1996-го по 2001 рік керував країною, в 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Усамі бін Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. За різними оцінками, ісламісти контролюють до 70% території Афганістану, число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Як повідомив напередодні телеканал CNN, "Талібан", імовірно, отримує зброю від Росії. Згодом МЗС РФ спростувало цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram