ГоловнаСвіт

Курдські бойовики прорили тунель з Туреччини до Сирії

Тунель з'єднується з каналізаційною мережею, яка веде до замінованої зони на кордоні з Сирією.

Курдські бойовики прорили тунель з Туреччини до Сирії
Курдские боевики
Фото: islamnews.ru

У турецькій провінції Мардін виявлено підземний тунель, що його прорили терористи "Робітничої партії Курдистану" (РПК) у напрямку кордону Сирії.

Про це повідомляє агентство Anadolu

"Згідно з інформацією правоохоронних органів Туреччини, вхід у тунель розташовувався на кладовищі Каника міста Нусайбін, де минулого року було проведено масштабну антитерористичну операцію", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що тунель з'єднується з каналізаційною мережею, яка веде до замінованої зони на кордоні з Сирією.

За версією слідства, терористи PПK використовували цей тунель із метою поставок зброї, боєприпасів і наркотичних речовин.

Як повідомляють, це вже не перший подібний тунель, виявлений на турецько-сирійському кордоні.

3 листопада 2016 року співробітники ЗС Туреччини виявили наявність підземного тунелю, протяжністю 400 метрів. Тунель прорили терористи PПK із прикордонного сирійського міста Камишли. Вихід розташовувався на 50 метрів углиб території Туреччини. У 2013 році Анкара і РПК уклали угоду про припинення вогню. Цьому передувало збройне повстання РПК, що тривало з 1984 року. Жертвами конфлікту стали понад 40 тис. осіб. Перемир'я між турецькою владою і РПК було припинено в липні 2015 року. Приводом для відновлення активної фази протистояння став теракт у місті Суруч, коли загинули 32 людини, переважно курди. Відтоді загинули близько 500 мирних жителів і 800 співробітників сил безпеки.

Під час операцій сил безпеки знищено або заарештовано близько 8000 бойовиків РПК.

Нині РПК визнано терористичною організацією не тільки в Туреччині, але і в Євросоюзі та США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram