ГоловнаСвіт

Трамп застеріг Іран від недотримання ядерної угоди

На думку американського лідера, після ослаблення санкцій Іран став агресивнішим.

Трамп застеріг Іран від недотримання ядерної угоди
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп попередив Іран про необхідність дотримуватися положень ядерної угоди зі світовими державами.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи перед прихильниками на мітингу в штаті Огайо, Трамп заявив, що залишається обережним щодо Тегерана.

"Якщо ця угода не буде відповідати тому, чому вона повинна відповідати, це буде для них великими, великими проблемами, повірте", - сказав Трамп і додав, що замість того, щоб бути вдячним за ослаблення санкцій, Іран став агресивнішим.

В інтерв'ю виданню Wall Street Journal, опублікованому 25 липня, Трамп заявив, що здивується, якщо Іран буде відповідати вимогам ядерної угоди через три місяці, коли настане час для нової перевірки.

Тим часом минулого тижня адміністрація Трампа підтвердила, що Іран дотримується угоди 2015 року, яка вимагає обмежень ядерної діяльності в обмін на послаблення міжнародних санкцій.

Нагадаємо, 14 липня 2015 року США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран досягли угоди щодо ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язався позбутися 98% наявного ядерного палива і скоротити дві третини центрифуг, а також демонтувати ядерний реактор в Араці. В обмін на це з Тегерана знімуть санкції, які можуть повернути, якщо Ісламська Республіка не виконає своїх зобов'язань.

16 січня Євросоюз і США, а також всі країни й організації, які брали участь у переговорах щодо ядерної програми, заявили  про зняття всіх фінансових і торгових обмежень з Ірану.

Протягом своєї виборчої кампанії Трамп заявляв про можливість "розірвати" або переглянути цю угоду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram