ГоловнаСвіт

Колумбійські повстанці запропонували уряду тримісячне припинення вогню

Повстанці припускають, що запропоноване припинення вогню може з часом перетворитися на повноцінне перемир'я.

Колумбійські повстанці запропонували уряду тримісячне припинення вогню
Фото: moe-online.ru

Повстанці з колумбійського угруповання "Армія національного звільнення" (ELN) запропонували уряду Колумбії тримісячне припинення вогню на час проведення мирних переговорів.

Про це розповів член групи перемовин ELN Бернардо Телець, передає агентство Рейтер.

"Ідея полягає в тому, щоб ввести тимчасове припинення вогню на три місяці і вжити заходів для допомоги цивільному населенню", - сказав Телець.

За його словами, запропоноване припинення вогню може з часом перетворитися на повноцінне перемир'я і покласти край конфлікту, який триває вже понад півстоліття.

"Це стане початковим двостороннім тимчасовим припиненням вогню, але не завершенням конфлікту - хоча в майбутньому його можна буде розширити для досягнення справжнього миру", - зазначив парламентар.

Як нагадує Рейтер, ELN налічує близько двох тисяч членів і довгий час вважалася терористичною організацією у США і ЄС. Однак у лютому адміністрація діючого президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса розпочала офіційні переговори з бойовиками, метою яких повинно стати припинення насильства. Черговий раунд переговорів почався цього тижня в Еквадорі.

Армія національного звільнення також діє в Колумбії з 1964 року, коли група радикальних католицьких священиків, надихнувшись революцією на Кубі, вирішила взяти владу у свої руки. Ідеологічно угруповання дотримується теології звільнення.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року влада Колумбії амністувала повстанців FARC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram