ГоловнаСвіт

На Шрі-Ланці за півроку від лихоманки денге померли 296 осіб

Уряд Австралії допоможе острівній державі взяти лихоманку під контроль.

На Шрі-Ланці за півроку від лихоманки денге померли 296 осіб
Рабочий обрабатывает фумигатором пассажирский транспорт на автовокзале в Коломбо, Шри-Ланка, 29 июня 2016.
Фото: EPA/UPG

За останні півроку на Шрі-Ланці зареєстровано понад 100 тис. випадків зараження лихоманкою денге, з яких 296 мали летальний результат.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Шрі-Ланки.

Швидке поширення хвороби пояснюється мусонними дощами і підтопленнями, в результаті яких виникають теплі калюжі - ідеальні інкубатори для москітів, які переносять лихоманку.

У Міжнародному Комітеті Червоного Хреста (МКЧХ) попередили про загрозу збільшення кількості заражень і звернули увагу на перевантаженість місцевих лікарень.

"Тривала дощова погода і погіршення санітарних умов підвищують загрозу того, що хвороба буде поширюватися далі", - підкреслили в МКЧХ.

З огляду на це, уряд Австралії нещодавно оголосив, що допоможе Шрі-Ланці взяти лихоманку під контроль.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, випадків захворювання на денге, виявлених у тропічних і субтропічних регіонах світу, за останні 50 років побільшало в 30 разів. Щорічно в понад 100 ендемічних країнах відбувається до 100 млн заражень.

Лихоманку денге розносить особливий вид комарів Aedes Aegypti, які розмножуються в чистій стоячій воді. Інкубаційний період триває 5-10 днів. Лихоманці, від якої не існує ні надійних вакцин, ні ліків, властиві раптове підвищення температури, яке триває п'ять-сім днів, головний біль, сильний біль у суглобах, іноді висипання.

Як повідомляли раніше в липні, в Індії від лихоманки денге померла 21 людина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram