ГоловнаСвіт

У Росії побудують палац для Діда Мороза за $6 млн

За останні 5 років у розвиток російського Великого Устюга вклали понад 5,5 млрд рублів.

У Росії побудують палац для Діда Мороза за $6 млн
Фото: alexcheban.livejournal.com

На вотчині Діда Мороза у Великому Устюзі (Росія) побудують новий палац, на який знадобиться близько 350 млн рублів ($5,9 млн).

Про це повідомив губернатор Вологодської області Олег Кувшинніков, передає "Интерфакс".

Причина, як пояснив Кувшинніков, полягає в тому, що терем, який займає в цей час Дід Мороз, не вміщає всіх охочих потрапити до нього гостей. "Пропускна здатність терема Діда Мороза - не більш ніж 6-6,5 тисяч осіб на добу. Необхідно збільшувати площу його будинку. Для цього потрібно близько 350 мільйонів рублів на будівництво", - заявив Кувшинніков.

Він зазначив, що заявку на будівництво палацу вже подали в Мінкульт РФ. За його словами, в разі потрапляння в спеціальну федеральну програму будівництво палацу планують почати в 2018 році і завершити за два роки.

Крім того, планують розвивати Зоосад Діда Мороза, який розташований на території вотчини Діда Мороза і є філією Московського зоопарку. На самій вотчині, площа якої становить 43 гектари, збільшать число "об'єктів показу" через зростання попиту на відвідування.

Кувшинніков додав, що за останні п'ять років у розвиток Великого Устюга вклали понад 5,5 млрд рублів. Ці кошти пішли на будівництво міських об'єктів і розвиток інфраструктури.

У цей час Дід Мороз займає двоповерховий терем, в якому є тронна кімната з ялинкою, обсерваторія, кімната для гостей, спальня, гардеробна і робочий кабінет, де він читає листи.

Як повідомляли раніше сьогодні, Росія знизить витрати на просування зовнішньополітичного порядку денного за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram