ГоловнаСвіт

У Білому домі заявили про підтримку Трампом законопроекту про нові санкції проти РФ

У ЄС пропонують не поширювати дію обмежень на Європу.

У Білому домі заявили про підтримку Трампом законопроекту про нові санкції проти РФ
Фото: wall.alphacoders.com

Президент США Дональд Трамп підтримує нову версію законопроекту про санкції проти Росії, розгляд якої заплановано на вівторок, 25 липня.

Про це в неділю, 23 липня, заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс в ефірі телеканалу ABC News.

"Адміністрація підтримує жорстку позицію щодо Росії, особливо в тому, що стосується введення цих санкцій", - сказала Сандерс.

Вона зазначила, що первинна версія законопроекту "була написана погано". "Але ми змогли попрацювати з Палатою представників і Сенатом - і адміністрація задоволена тим, що змогла внести необхідні зміни. І ми підтримуємо законопроект у тому вигляді, в якому він є зараз", - підкреслила Сандерс.

Тим часом газета The Financial Times пише, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентарів якнайшвидше обговорити можливу відповідь Євросоюзу на прийняття США нових санкцій проти Росії, які можуть зашкодити інтересам ЄС. Видання зазначає, що ознайомилося з підготовленим для засідання Єврокомісії документом.

У записці викладено кілька варіантів можливої реакції Євросоюзу. Один з них передбачає зажадати від Трампа публічного або письмового запевнення, що введені санкції не зачіпатимуть інтересів ЄС і не суперечитимуть їм.

Інша відповідь - визнати нечинними на території Євросоюзу ті обмеження Вашингтона, які не відповідають політиці й інтересам європейських країн, зокрема діяльності розташованих у Європі енергетичних компаній, які мають спільні з Росією проекти. Натомість запропоновано вжити "відповідних заходів, які відповідають вимогам СОТ".

Засідання Єврокомісії має пройти в середу, 26 липня.

Нагадаємо, попередня версія законопроекту про нові санкції, спрямовані проти Росії й Ірану, була схвалена Сенатом 15 червня, однак подальше проходження документа загальмувало в Палаті представників.

12 липня в Палату представників внесли нову версію законопроекту, більш м'яку. У суботу стало відомо, що Сенат і Палата представників дійшли згоди щодо нової версії документа, його розгляд відбудеться 25 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram