ГоловнаСвіт

США збираються заблокувати приплив доларів до Венесуели

Санкції можуть серйозно обмежити експорт венесуельської нафти.

США збираються заблокувати приплив доларів до Венесуели
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати розглядають варіанти введення фінансових санкцій проти Венесуели.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, яким відомі деталі обговорення проблеми. У найжорсткішому варіанті з розглянутих - американським компаніям та фінансовим інститутам буде заборонено укладати угоди в доларах з державною нафтогазовою компанією PDVSA.

Цей крок може серйозно обмежити експорт нафти з цієї країни, яка є членом ОПЕК, до того ж буде перекритим основне джерело надходження у країну валюти, зазначили співрозмовники агентства.

Адміністрація Дональда Трампа хоче чинити тиск на президента Венесуели Ніколаса Мадуро, застосувавши санкції за типом тих, які були накладені на Іран і змусили керівництво цієї країни піти на переговори щодо ядерної програми.

Ситуація у Венесуелі загострилася після того, як Мадуро 1 травня оголосив про скликання Установчих зборів (Конституційної асамблеї), яке фактично замінить парламент. Саме новий владний орган, в який увійдуть 500 осіб, обраних прямим голосуванням 30 липня, розробить нову Конституцію країни.

Після того як Верховний суд вирішив надати президенту Венесуели право діяти в обхід парламенту, в країні почалися масові антиурядові акції протесту. З початку квітня під час протестів загинули не менш ніж сто людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram