ГоловнаСвіт

Троє палестинців вбиті у зіткненнях в Східному Єрусалимі, на Західному березі зарізали трьох ізраїльтян

В Ізраїлі загострилася ситуація.

Троє палестинців вбиті у зіткненнях в Східному Єрусалимі, на Західному березі зарізали трьох ізраїльтян
Палестинцы на Храмовой горе
Фото: EPA/UPG

У Східному Єрусалимі і на західному березі Йордану в п'ятницю спалахнули сутички між ізраїльськими військовими і палестинцями. Ізраїльські військові застосували водомети і сльозогінний газ проти демонстрантів, які кидали каміння в стіни Старого міста, заявили в поліції.

BBC з посиланням на палестинські джерела пише, що під час зіткнень в Східному Єрусалимі були вбиті троє палестинців. Понад 200 отримали поранення. Ізраїльська поліція повідомила про поранення чотирьох співробітників і затримання 10 учасників заворушень.

Напруга між ворожими сторонами зросла після того, як минулої п'ятниці, 14 липня, біля Храмової гори застрелили двох ізраїльських поліцейських. Арабів, що напали, вбили після переслідування в священному для віруючих місці.

Тоді ж ізраїльська сторона посилила заходи безпеки в Східному Єрусалимі - зокрема, на вході до Храмової гори встановили металошукачі. Ізраїль назвав це необхідним заходом після того, як зловмисникам вдалося занести зброю до священного місця. Крім того, патрулювати той район відправили тисячі поліцейських, а всім палестинським чоловікам молодшим 50 років заборонили вхід до Старого міста.

Місцева мусульманська громада незадоволена встановленням металошукачів біля третьої за значимістю святині ісламу, де розташовані мечеті Аль-Акса і Куббат ас-Сахра.

Водночас Jerusalem Post повідомляє, що в поселенні Халамиш на Західному березі річки Йордан 21 липня зарізали трьох ізраїльтян, ще один у лікарні. Вбивця, якого ідентифікують як палестинця, непомітно проник на територію поселення, увірвався в один з житлових будинків і напав з ножем на його мешканців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram