ГоловнаСвіт

Уряд Канади допустив можливість продажу своєї частки в головних аеропортах країни

Представники багатьох канадських аеропортів виступили проти планів уряду.

Уряд Канади допустив можливість продажу своєї частки в головних аеропортах країни

Уряд Канади допускає можливість продажу своєї частки в головних аеропортах держави.

Про це пише CBC News.

Згідно з отриманими виданням документами, йдеться про можливий продаж аеропортів Торонто, Ванкувера, Монреаля, Калгарі, Едмонтона, Оттави, Вінніпега і Галіфакса, а також 18 менших.

Попередні розрахунки вказують, що ця операція може принести центральному уряду від 7 до 16 млрд доларів. Однак представники багатьох аеропортів виступили проти планів уряду, оскільки, дуже ймовірно, призведе до подорожчання їхніх послуг для пасажирів. Це пояснюється тим, що зараз управління канадськими аеропортами здійснюють неприбуткові організації, які орендують землю у федерального уряду, а будь-яка приватна компанія спробує насамперед повернути свої інвестиції.

"В уряді стверджують, що кошти від продажу аеропортів можуть використати для фінансування необхідних інфраструктурних проектів. Цей процес назвали "переробкою активів", - йдеться в матеріалі.

Для допомоги в пошуку найбільш прийнятних варіантів управління аеропортами канадський уряд найняв консалтингову компанію PricewaterhouseCoopers (PwC), яка повинна підготувати пропозиції.

Нагадаємо, раніше в червні повідомляли, що в Канаді вводять податок на короткострокову здачу житла в оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram