ГоловнаСвіт

КНДР проігнорувала пропозицію Південної Кореї про відновлення переговорів

Це була перша з 2016 року офіційна спроба Сеула повернути Пхеньян за стіл переговорів.

КНДР проігнорувала пропозицію Південної Кореї про відновлення переговорів
Фото: chinaconfidential.blogspot.com

Північна Корея проігнорувала пропозицію Південної Кореї про відновлення переговорів між військовими двох країн.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Агентство зазначає, що це була перша офіційна спроба Сеула повернути Пхеньян за стіл переговорів після того, як на початку 2016 року міжкордонні контакти були припинені тодішнім південнокорейським президентом Пак Кин Хе, яка наклала односторонні санкції на КНДР за її ядерні випробування і ракетні запуски.

Нагадаємо, що 17 липня Південна Корея запропонувала Північній провести військові переговори. Вони мали б знизити напруження між країнами, оскільки в останні кілька місяців КНДР різко збільшила число випробувань ракет - за цей рік зафіксовано вже 11 запусків. Влада КНДР уже заявила, що їхня ракета "може вразити ціль у будь-якій точці світу". Водночас експерти вважають, що ракета не здатна влучити в задану ціль.

Північна і Південна Корея формально перебувають у стані війни: збройний конфлікт закінчився 1953 року угодою про перемир'я, а не офіційним мирним договором. За даними південнокорейської влади, з моменту закінчення Корейської війни більш ніж 30 тисяч громадян Північної Кореї втекли на південь, причому більшість із них утекли через Китай, який має найдовший кордон з КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram