ГоловнаСвіт

Росія втручалася в американські вибори і до 2016 року, - голова ЦРУ

"Росія шукає сфери, в яких вона може ускладнити нам життя".

Росія втручалася в американські вибори і до 2016 року, - голова ЦРУ
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Директор ЦРУ Майк Помпео, виступаючи на Форумі з питань з безпеки в місті Аспен, заявив, що Росія втручалася у вибори в США і до 2016 року.

Про це повідомляє видання The Aspen Times. 

"Я впевнений, що росіяни втручалися в ці вибори", - сказав Помпео, додавши, що мова також про вибори "до цього і (голосування) ще раніше".

"Я можу продовжувати до 1970-х", - додав він.

Він зазначив, що Росія "шукає сфери, в яких вона може ускладнити нам життя".

Помпео сказав, що WikiLeaks - сайт, який американська влада вважає причетним до російського втручання у вибори - хоче "знищити Америку і буде працювати з будь-ким заради цієї мети".

У грудні спецслужби США опублікували доповідь, в якій стверджували, що пов'язані з російською владою хакери зламали комп'ютери Демократичної партії США, щоб знайти компрометуючі матеріали про Клінтон. Ці матеріали потім були опубліковані на WikiLeaks.

Говорячи про ситуацію в Сирії, Помпео сказав, що присутність Росії там "фундаментально змінила" ситуацію і погіршила становище російського народу. Він зазначив, що колишній президент США Барак Обама сам "запросив росіян" у Сирію.

"Він запросив їх, щоб вирішити проблему хімічної зброї", - пояснив голова ЦРУ.

Помпео назвав відносини між Москвою і Вашингтоном "складними", але при цьому висловив надію на те, що дві країни зможуть співпрацювати в сфері боротьби з тероризмом.

Нагадаємо, раніше в липні Помпео заявив, що Росія втручалася у вибори президента США у 2012 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram