ГоловнаСвіт

Біля берегів Туреччини і Греції стався потужний землетрус

На грецькому острові Кос загинули двоє людей.

Біля берегів Туреччини і Греції стався потужний землетрус
Фото: twitter.com/drHakanTopal

Біля узбережжя Туреччини стався землетрус магнітудою 6,7 бала. Епіцентр стихії був за 10 км від міста-курорту Бодрум у турецькій провінції Мугла, а також за 16 км від грецького острова Кос.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Agence France-Presse.

Підземні поштовхи почалися о 01:31 за місцевим часом (збігається з київським). За словами очевидців, також було кілька афтершоків магнітудою 5,8 бала.

Геологічна служба США повідомила, що землетрус викликав невелике цунамі в Середземному морі амплітудою близько 25 см.

У місті Мармарис затоплено прибережні готелі, а в провінції Мугла декілька людей отримали травми. У Бодрумі землетрус спровокував тріщини в деяких старих будівлях.

У Греції від землетрусу постраждали понад 100 осіб, також повідомляють про двох загиблих на острові Кос.

Представник виконавчої влади острова Гіоргос Халкідіос заявив також про обвалення низки старих будівель. Окрім того, пізніше було зареєстровано афтершок магнітудою 4,7. Епіцентр повторних поштовхів залягав за 9 км від острова Кос.

Станом на ранок 21 липня інформації про постраждалих громадян України не надходило, повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ у Twitter.

"Землетрус у Греції і Туреччині. Консул повідомляє, що станом на 08:00 інформації про постраждалих не надходило", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 червня сильний землетрус стався в Егейському морі неподалік від західного узбережжя Туреччини і грецького острова Лесбос.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram