ГоловнаСвіт

У Чорногорії починається суд над підозрюваними в спробі держперевороту

Судовий процес транслюватимуть у прямому ефірі.

У Чорногорії починається суд над підозрюваними в спробі держперевороту
Фото: http://forum.vesveter.ru

Верховний суд у столиці Чорногорії сьогодні розпочинає засідання у справі про спробу перевороту під час парламентських виборів у країні в жовтні 2016 року.

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Серед обвинувачених - двоє опозиційних лідерів Чорногорії Андрій Мандич і Мілан Кнежевич, двоє росіян Едуард Шишмаков і Володимир Попов і дев'ять громадян Сербії", - йдеться в повідомленні.

Обидва чорногорські політики звинувачені у "злочинному зв'язку" з метою "здійснення терористичних актів" і в підриві конституційного ладу. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Самі лідери опозиції заявили, що зіткнулися з політичним переслідуванням.

Тим часом суд над двома громадянами Росії Шишмаковим і Поповим проходитиме заочно. Чоловіків звинувачують у здійсненні різноманітних кримінальних злочинів, у тероризмі й актах проти конституційного ладу в Чорногорії.

За словами спеціального прокурора з питань організованої злочинності Mілівоє Катнича, у спробі держперевороту були задіяні "російські державні органи".

Зазначають, що судовий процес, який починається сьогодні і триватиме в четвер і п'ятницю, транслюватимуть у прямому ефірі. Це вперше камерам дозволили знімати в залі судових засідань.

Минулої осені в Чорногорії викрили спробу держперевороту, яку організовували громадяни Росії, щоб скинути прозахідний уряд Чорногорії і зірвати її вступ у НАТО.

Нагадаємо, що 5 червня Чорногорія стала 29-м членом НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram