ГоловнаСвіт

В Австралії створили міністерство для боротьби з тероризмом

Нове відомство об'єднає кілька правоохоронних відомств і спецслужб.

В Австралії створили міністерство для боротьби з тероризмом
Малкольм Тернбулл
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл оголосив про створення нового міністерства внутрішніх справ, яке буде охоплювати всі ключові розвідувальні структури країни і боротиметься з тероризмом.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Зміни будуть проходити поетапно, формування нового міністерства має бути завершено в першій половині наступного року", - заявив Тернбулл.

За словами австралійського прем'єра, нове "супервідомство" очолить нинішній міністр міграції і охорони кордонів Пітер Даттон.

До складу нової структури увійдуть служби міграції та прикордонного контролю, федеральна поліція, Австралійська служба безпеки і розвідки (ASIO), національна служба фінрозвідки (AUSTRAC), ряд інших правоохоронних відомств і спецслужб. З'явиться новий офіс національної розвідки і агентство кібербезпеки, які будуть працювати цілодобово.

Австралійський прем'єр уточнив, що всі силові структури та їхні керівники, такі як міністр юстиції Майкл Кінан, генеральний прокурор Джордж Брандіс, збережуть свої структури, однак втратять частину портфелів, повноваження яких перейдуть безпосередньо до новопризначеного міністра внутрішніх справ Пітера Даттона. Нагадаємо, в липні повідомляли, що влада Австралії хоче змусити інтернет-компанії співпрацювати зі спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram