ГоловнаСвіт

У М'янмі назвали причину аварії військового літака зі 122 людьми на борту

Слідчі відкинули версію про саботаж, вибух або відмову двигуна.

У М'янмі назвали причину аварії військового літака зі 122 людьми на борту
Архив
Фото: dailymail.co.uk

У Мьянмі слідчі дійшли висновку, що причиною катастрофи військового літака зі 122 людьми на борту стала погана погода.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцеві ЗМІ.

Диспетчери втратили контакт з літаком Y-8-200F через 29 хвилин після зльоту, коли апарат піднявся на висоту 5,4 тис. метра над морем і перебував за 70 км на захід від міста Тавой. Погода і видимість під час зльоту були нормальними. На борту зниклого в М'янмі літака було 122 людини, в тому числі 15 дітей.

Згодом в Андаманському морі знайшли уламки літака. Загинули всі, хто був на борту, хоча під час пошуково-рятувальної операції знайдені лише 83 тіла.

Раніше в армії М'янми заявляли, що причиною аварії, ймовірно, стала велика хмарність, а розслідування причин аварії було доручено команді з військових і цивільних чиновників, а також австралійським експертам. Як повідомляє видання Global New Light of Myanmar, експерти проаналізували повідомлення про погоду, дані "чорних скриньок" і аудіозаписи з кабіни пілотів і дійшли висновку, що управління літаком було втрачено після того, як він влетів у густу хмару після півтори години польоту, після чого сталося обмерзання в повітрозабірнику двигуна. Крім того, в цей момент літак зазнав сильного бічного вітру. 

Через несприятливу погоду "літак заглох або втратив здатність підтримувати висоту, що призвело до обертання, також відомого як "носове занурення". "Пілот не зміг повернути контроль над апаратом", - пише видання.

Слідчі відкинули версію про саботаж, вибух або відмову двигуна.

Нагадаємо, раніше в липні в США розбився військовий літак. Загинули 16 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram