ГоловнаСвіт

Дебати Навального з Гіркіним пройдуть 20 липня

Навальний має намір запитати в колишнього "міністра" "ДНР", хто збив МН17.

Дебати Навального з Гіркіним пройдуть 20 липня
Игорь Стрелков (Гиркин)
Фото: infobiz.md

Дебати між російським політиком Олексієм Навальним і колишнім "міністром оборони" "ДНР" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) пройдуть у четвер, 20 липня, о 20:00.

Про це написав Навальний у своєму блозі.

Дебати проведе Михайло Зигарь - засновник проекту "1917. Вільна історія" і колишній головний редактор телеканалу "Дождь".

"Він буде модерувати розмову так, щоб усе було чесно й учасники мали рівні можливості", - написав Навальний.

Трансляцію вестимуть на каналі Навальний LIVE на YouTube.

За словами Навального, дебати планують розділити на три тематичні частини: про корупцію, про відносини з Заходом, а також про Україну, Донбас і Крим. Ці теми Стрєлков запропонував сам.

У контексті цього Навального цікавить, чому Стрєлков, який заявив про "продажність російської еліти", працював з людьми, яких він вважає корупціонерами. "Навіщо ви ще зовсім недавно заявляли про безумовну підтримку Путіна, називали його гарантом свободи і незалежності країни", - ставить питання політик.

Також Навальний цікавиться, чому Стрєлков повторює "цю нісенітницю, що Захід - наші [російські] вороги". Сам Навальний вважає, що реальними загрозами для Росії є "зростання ісламістського екстремізму, неконтрольована міграція із Середньої Азії і Закавказзя, появи ядерної зброї в диктаторських режимів, тоталітарні режими на нашому Північному Кавказі".

Опозиціонер також має намір запитати у Стрєлкова, хто збив пасажирський "Боїнг" над Донбасом у 2014 році.

Стрєлков сам запросив Навального на дебати, а той погодився взяти в них участь. Навальний упевнений, що колишній "міністр" "ДНР" - типовий приклад виборців, які "заявляють про свої націоналістичні погляди". Однак, як вважає політик, він зможе довести, що є "найкращим кандидатом для всіх виборців, які називають себе патріотами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram