ГоловнаСвіт

Турецький суд залишив під вартою голову турецького представництва Amnesty

В Amnesty заявили, що захист прав людини став злочином у Туреччині.

Турецький суд залишив під вартою голову турецького представництва Amnesty

Турецький суд залишив під вартою шістьох правозахисників, серед яких директор турецького відділення правозахисної організації Amnesty International Іділь Есер (Idil Eser).

Про це повідомляє AFP.

Есер була в числі 10 активістів, затриманих 5 липня під час семінару з питань цифрової безпеки та управління інформацією в готелі на південь від Стамбула.

Шість правозахисників, серед яких двоє іноземців - громадяни Німеччини і Швеції - залишаються під вартою, ще чотирьох відпустили.

Прокуратура звинувачує активістів у тому, що вони "вчинили злочин від імені терористичної організації, не будучи її членом". При цьому прокурори не уточнили, якої саме організації.

"Сьогодні ми дізналися, що захист прав людини став злочином у Туреччині", - зазначив дослідник Amnesty Ендрю Гарднер. На його думку, рішення суду є політично мотивованим ходом не тільки стосовно шістьох затриманих активістів, але і всього правозахисного руху в Туреччині.

Після спроби військового перевороту в липні 2016 року в Туреччині були заарештовані понад 50 тис. осіб, близько 150 тис. були відсторонені від роботи. В червні 23 військових отримали пожиттєвий термін за участь у спробі держперевороту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram