ГоловнаСвіт

Білий дім назвав тему зустрічі Трампа-молодшого з російським адвокатом

Юрист Трампа заявив, що зустріч його сина і російського адвоката не порушувала закони США.

Білий дім назвав тему зустрічі Трампа-молодшого з російським адвокатом
Дональд Трамп-младший
Фото: EPA/UPG

Син президента США Дональд Трамп-молодший зустрічався з адвокатом із Росії Наталією Весельницькою для обговорення "акта Магнітського" і у відповідь на нього "закону Діми Яковлєва".

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, повідомляють на сайті Білого дому.

"Під час кампанії часто трапляється, що люди, які отримали інформацію, запитують, про що вона. Це він [Дональд Трамп-молодший] і зробив. Президент чітко дав це зрозуміти в своєму твіті. І не було нічого такого, наскільки нам відомо, що змусило б когось повірити, що було щось, окрім дискусії про усиновлення і "акт Магнітського", - заявив Спайсер.

Також Спайсер нагадав, що минулими вихідними юрист президента Джей Секулов заявив, що зустріч Трампа-молодшого і російського адвоката не порушувала закони США. За його словами, сам Трамп про зустріч не знав і не брав у ній участі.

Нагадаємо, спірна зустріч відбулася в червні 2016 року під час передвиборної кампанії Дональда Трампа. За інформацією New York Times, Трамп-молодший зустрічався з Весельницькою в надії отримати компромат на Клінтон. Ці дані їй, як пише NYT, передав син російського підприємця і власника Crocus Group Араса Агаларова Емін. Той, своєю чергою, отримав її після зустрічі з "королівським прокурором". NYT відзначала, що такої посади в Росії немає, але їй відповідає пост генерального прокурора. У самому відомстві інформацію про причетність до зустрічі Трампа-молодшого і Весельницької спростували.

За словами адвоката Весельницької, на зустрічі, крім сина Трампа, був присутній його зять Джаред Кушнер і голова передвиборної кампанії Пол Манафорт. На зустрічі, як розповіла Весельницька, обговорювали тему фінансування кампанії Гілларі Клінтон фондом Hermitage Capital Вільяма Браудера. Як розповіла адвокат, вона провела власне розслідування і надала його результати генеральному прокурору РФ Юрію Чайці. Весельницька зауважила, що інформація, яка в неї була, не зацікавила Трампа-молодшого.

Після того, як про зустріч стало відомо, син Трампа виклав у мережу листування, що стосується Росії, з якої випливає, що росіяни дійсно пропонували йому компрометуючу інформацію про Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram