ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив санкціями режиму Мадуро

Президент США привітав референдум, організований венесуельською опозицією.

Трамп пригрозив санкціями режиму Мадуро
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп пригрозив запровадженням "потужних і швидких економічних дій" проти Венесуели, якщо президент Ніколас Мадуро не відмовиться від ідеї провести вибори нової асамблеї для того, щоб переписати Конституцію і розпустити державні інститути.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, повідомляє агентство Рейтер. 

"Якщо режим Мадуро нав'яже проведення установчих зборів 30 липня, Сполучені Штати застосують потужні та швидкі економічні дії", - наголошується в документі.

Американський лідер також привітав проведення неофіційного референдуму опозиції Венесуели, який відбувся в неділю, 16 липня. 98% тих, хто голосував, виступили проти створення нової асамблеї.

"Венесуельський народ підтвердив, що виступає за демократію, свободу і верховенство права. Однак його потужні і сміливі дії продовжують ігноруватися з боку недостойного лідера, який мріє стати диктатором", - наголосив голова Білого дому.

Від імені США Трамп укотре закликав до проведення вільних і чесних виборів і висловив підтримку венесуельців у їх прагненні "відновити свою країну до повноцінної і процвітаючої демократії".

З квітня по всій Венесуелі протестує опозиція. Демонстрації супроводжуються сутичками з поліцією. В результаті близько 90 осіб загинули. Влада й опозиція звинувачують одна одну в ескалації насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram