ГоловнаСвіт

У Німеччині почалися слухання з приводу "Північного потоку-2"

Всесвітній фонд дикої природи виступає проти видачі дозволу на будівництво російського газопроводу.

У Німеччині почалися слухання з приводу "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

У німецькому Штральзунді в понеділок, 17 липня, почалися слухання за проектом газопроводу "Північний потік-2", які стануть ще однією частиною отримання дозвільного посвідчення на його будівництво.

Як повідомляє газета Ostsee-Zeitung, на адресу Гірничого управління в Штральзунді і Федерального відомства морського судноплавства і гідрографії надійшло понад 200 заяв.

"П'ятиденні слухання, які проходять за зачиненими дверима, дозволять галузевим відомствам, громадським об'єднанням і зацікавленим громадянам висловити свої аргументи", - зазначає видання.

Всесвітній фонд дикої природи (WWF) виступає проти надання дозволу на будівництво. За даними екологів, під час будівництва тільки у винятковій економічній зоні Німеччини буде виділено 239 тонн фосфору. Захисники природи також вимагають поліпшення компенсацій за плановану шкоду навколишньому середовищу. Свою незгоду з будівництвом газопроводу раніше висловили і фермери з острова Рюген.

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужістю 55 млрд кубометрів із Росії в Німеччину через Балтійське море. Орієнтовна вартість проекту, який підтримує уряд ФРН, €9,5 млрд. Передбачають, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Польщі Ващиковський заявив, що Роcія буде використовувати "Північний потік-2" як політичну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram