ГоловнаСвіт

ФСВП попросила на рік продовжити випробувальний термін Навальному (оновлено)

Політик має вже два адміністративні правопорушення від початку 2017 роки за масові акції протесту.

ФСВП попросила на рік продовжити випробувальний термін Навальному (оновлено)
Навальный

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) попросила на рік продовжити випробувальний термін Олексію Навальному через притягнення його до адміністративної відповідальності за мітинг 12 червня в Москві.

Про це повідомляє "Интерфакс".

У поданні зазначено, що за допущене порушення (ч. 8 ст. 20.2 КпАП - "порушення порядку організації або проведення публічної акції") ФСВП винесла Навальному попередження про можливість скасування умовного покарання.

Оновлено: Навальний висловив думку, що прохання ФСВП про продовження йому на рік випробувального терміну є спробою не допустити його до президентських виборів. Про це він написав на своєму сайті.

"Випробувальний термін, нагадую, пов'язаний з участю у виборах. Ось зараз, згідно зі своїм законом (ми його не визнаємо, він антиконституційний), додадуть ще рік, протягом якого я не зможу балотуватися", - написав Навальний.

Опозиціонер також зазначив, що він не один, кого "будь-якою ціною" намагаються не пустити на вибори. "Подивіться, що з Ройзманом у Свердловській області роблять", - заявив Навальний.

На початку липня служба попередила Навального про можливе скасування умовного терміну у справах "Кіровлісу" й "Ів Роше". Політик має вже два адміністративні правопорушення з початку 2017 року за масові акції протесту. За мітинг 12 червня його заарештували на 30 діб, пізніше термін скоротили до 25 діб. Навального також заарештували на 15 діб після акції 26 березня.

Як повідомляли раніше, Навальний пообіцяв у разі обрання президентом РФ розпустити Держдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram