ГоловнаСвіт

Убивцю Нємцова засудили до 20 років колонії

Інших фігурантів справи про вбивство Нємцова засуджено до тривалих термінів позбавлення волі.

Убивцю Нємцова засудили до 20 років колонії
Фото: ph.livejournal.com

Московський окружний військовий суд виніс вирок у справі про вбивство російського політика Бориса Нємцова.

Заура Дадаєва, визнаного судом безпосереднім виконавцем убивства, засуджено до 20 років колонії суворого режиму, повідомляє "Медуза".

Звинувачення просило дати Дадаєву довічне ув'язнення.

Звинувачення також просило призначити Дадаєву штраф на 200 тис. рублів і позбавити його звання лейтенанта й ордена Мужності. Суд ці вимоги задовольнив. Інших фігурантів справи про вбивство Нємцова засуджено до тривалих термінів позбавлення волі.

Анзор Губашев отримав 19 років колонії суворого режиму, його брат Шадід - 16 років. Звинувачення просило для Анзора Губашева 23 роки колонії суворого режиму, адля Шадіда Губашева - 21 рік.

Темірлану Ескерханову суд призначив покарання у вигляді 14 років суворого режиму (обвинувачення просило 19 років). Хамзата Бахаєва засудили до 11 років колонії. Звинувачення просило для Бахаєва 17 років.

Усі підсудні у справі про вбивство Бориса Нємцова свою провину не визнають.

Раніше присяжні у своєму вердикті визнали всіх підсудних винними за всіма пунктами і постановили, що ніхто з них не вартий поблажливості.

Опозиційного політика Бориса Нємцова вбили в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту пізнього вечора 27 лютого 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram