ГоловнаСвіт

Суд засудив екс-президента Бразилії до 9,5 років за хабарі

Лула да Сілва називає справу проти нього політично мотивованою.

Суд засудив екс-президента Бразилії до 9,5 років за хабарі
Лула да Силва
Фото: EPA/UPG

Суд засудив колишнього президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву до 9,5 років в'язниці, визнавши його винним у корупції, передає Бі-бі-сі.

Екс-президента і його дружину звинувачували в тому, що вони не задекларували розкішний пентхаус в курортному місті Гуаружа і незаконно отримали 747,8 тис. доларів від будівельної компанії OAS в обмін на сприяння в отриманні контрактів з державною компанією Petrobras.

Адвокати Да Сілви мають намір подати апеляцію на рішення суду. До її розгляду колишній президент буде перебувати на волі.

Сам він продовжує наполягати на своїй невинності, заперечує будь-які протиправні дії і стверджує, що кримінальну справу проти нього сфабриковано його політичними опонентами.

Лула да Сілва обіймав посаду президента Бразилії два терміни поспіль, з 2003 по 2010 рік, і мав у країні велику популярність.

Після його відходу з поста країну очолила його наступниця з Робочої партії Ділма Русеф, проте незабаром на адресу колишнього і чинного лідера почали висувати звинувачення в корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram