ГоловнаСвіт

Чотири арабські країни продовжили санкції проти Катару

Арабські країни вимагають від Катару виконати вимоги.

Чотири арабські країни продовжили санкції проти Катару
Фото: replyua.net

Чотири арабські країни: Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати і Єгипет - вирішили продовжити дію санкцій проти Катару.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Чотири арабські держави, які бойкотували Катар, заявили пізніше у вівторок, що санкції залишаться чинними, поки не будуть виконані їхні вимоги, і що вони будуть уважно стежити за зусиллями монархії Перської затоки, спрямованими на боротьбу з фінансуванням тероризму", - йдеться в повідомленні.

У спільній заяві, опублікованій у державних ЗМІ, Єгипет, Саудівська Аравія, ОАЕ і Бахрейн заявили, що вони високо оцінили зусилля США в боротьбі з тероризмом, але вони будуть уважно стежити за поведінкою Катару.

Раніше повідомляли, що США і Катар підписали угоду, спрямовану на посилення боротьби з тероризмом у країнах Перської затоки.

Державний секретар США Тіллерсон у вівторок, 11 липня, розпочав візит до Кувейту, після чого відвідає Катар і Саудівську Аравію з метою пошуку шляхів для врегулювання політичної кризи, що спричинила ізоляцію Катару.

Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн звинувачують Катар у підтримці тероризму, через це з офіційною Дохою припинено всі дипломатичні й економічні відносини. На адресу країни висунуто ультиматум зі списком вимог із 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу "Аль-Джазіра" і турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном і припинення фінансування терористичних угруповань.

Уряд Катару відкидає всі висунуті до нього вимоги, називаючи звинувачення з боку чотирьох держав регіону необґрунтованими.

Нагадаємо, що напередодні арабська "четвірка" звинуватила Катар у зриві таємної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram