ГоловнаСвіт

Спецпрокурор США перевірить контакти сина Трампа з юристом із РФ

Є інформація, що ініціатива про передачу компромату на Клінтон виходила від генпрокурора РФ.

Спецпрокурор США перевірить контакти сина Трампа з юристом із РФ
Дональд Трамп-младший

Спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує російське втручання у вибори в США, перевірить інформацію про контакти сина Дональда Трампа з російським адвокатом Наталією Весельницькою.

Про це повідомляє CNN із посиланням на джерело.

За словами джерела, Мюллер вивчить усі матеріали, які опублікував Дональд Трамп-молодший. Зокрема, він перевірить опубліковані сином Трампа електронні листи та інформацію про пропоновану йому зустріч, на якій він мав отримати компромат на Гілларі Клінтон.

Джерело CNN стверджує, що Дональд Трамп-молодший раніше вже був об'єктом інтересу ФБР, що також веде розслідування про російське втручання. Водночас слідчим не були відомі подробиці його контактів з Весельницькою.

11 липня Дональд Трамп-молодший у своєму твіттері опублікував заяву, в якій повідомив, що йому 2016 року надійшла пропозиція отримати компромат на Гілларі Клінтон, яка була суперником його батька на президентських виборах у США. За його словами, пропозиція виходила від російського бізнесмена і співака, першого віце-президента групи компаній Crocus Group Еміна Агаларова.

Трамп-молодший опублікував листування з репортером Робом Голдстоуном, який виступав посередником в організації зустрічі з російським юристом Наталією Весельницкою, яка представляла інтереси Еміна Агаларова. При цьому в листах Голдстоуна є вказівка на те, що ініціатива передачі компромату належала генпрокурору Росії.

Про зустріч сина Трампа з Весельницькою в передвиборний рік 9 липня писала газета The New York Times. Видання зазначало, що Весельницька має зв'язки з Кремлем. За словами Трампа-молодшого, зустріч була присвячена обговоренню заборони усиновлення російських дітей громадянами США. Сама Весельницька заявила, що зустріч із сином Трампа була пов'язана з інтересом її клієнта в ситуації навколо "закону Магнітського".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram