ГоловнаСвіт

США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом

Це перша безпосередня спроба США втрутитися в протистояння.

США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом
Фото: replyua.net

США і Катар підписали угоду про боротьбу з тероризмом і його фінансуванням під час візиту в Доху державного секретаря США Рекса Тіллерсона, повідомляє Радіо Свобода.

Як повідомив журналістам головний радник держсекретаря Роберт Хаммонд, обидві країни підписали меморандум про взаєморозуміння, який визначає, які заходи повинен прийняти Катар для посилення боротьби проти тероризму і його фінансування.

Тіллерсон зараз перебуває в регіоні Перської затоки з намаганням залагодити напружені відносини між Катаром і низкою арабських держав, які звинуватили емірат у підтримці тероризму. Це перша безпосередня спроба США втрутитися в протистояння.

Раніше Катар відкинув висунутий йому чотирма арабськими країнами ультиматум з 13 вимог, серед яких були вимоги припинити фінансову підтримку тероризму, закрити телеканал "Аль-Джазіра", скоротити більшість зв'язків з Іраном і закрити військово-повітряну базу Туреччини на території Катару. У відповідь чотири країни пригрозили новими санкціями.

На початку червня низка арабських держав, включаючи Саудівську Аравію, Єгипет, Бахрейн і ОАЕ, заявили про розрив дипломатичних відносин з Дохою, звинувативши її в підтримці тероризму. Вони також опублікували список передбачуваних терористів, яких, на їхню думку, Катар підтримує. У нього були включені 59 фізичних та 12 юридичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram