ГоловнаСвіт

Проти російського опозиціонера Мальцева порушили кримінальну справу

Опозиціонера звинувачують у публічних закликах до екстремістської діяльності.

Проти російського опозиціонера Мальцева порушили кримінальну справу
Вячеслав Мальцев
Фото: Wikipedia

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ст. 280.1 КК Росії (Публічні заклики до екстремістської діяльності) проти опозиціонера В'ячеслава Мальцева.

Про це "Дождю" повідомив прес-секретар руху "Російський марш" Денис Романов.

Про те, що порушено справу і що вона пов'язана зі створенням "екстремістської" спільноти "Артпідготовка", повідомили слідчі під час обшуку в "Народному Домі" Мальцева, зазначив Романов. За його словами, під час обшуку вилучено апаратуру й атрибутику.

"Народний Дім" - проект Мальцева в будинку підмосковного села Лохіно.

Мальцев 4 липня покинув Росію. Як повідомляв Романов, Мальцева планували заарештувати, проте він дізнався про це і виїхав.

До цього на початку червня Басманний суд Москви відправив під арешт прихильника Мальцева Олексія Політікова. Він проходив у справі про застосування насильства до поліцейського під час акції протесту 26 березня в Москві. Політікова звинувачують за ч. 1 ст. 318 КК (застосування насильства до представника влади). Слідство вважає, що активіст вдарив поліцейського кулаком у живіт і намагався повалити його на землю. Політіков заперечує провину.

Нагадаємо, що в березні 2016 року Мальцева затримали в Казані. Це відбулося незабаром після того, як він просив в України дозволу агітувати в Криму напередодні виборів у Держдуму РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram