ГоловнаСвіт

Туреччині не вигідна кліматична угода, - Ердоган

Ердоган обіцяв Олланду, що в разі ратифікації Паризької угоди Туреччина не буде включена в групу індустріально розвинених країн.

Туреччині не вигідна кліматична угода, - Ердоган
Эрдоган
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що парламент країни може відмовитися від ратифікації Паризької угоди з клімату після рішення США про вихід з нього.

Про це він заявив у суботу, 8 липня, під час саміту лідерів країн "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі, повідомляє DW.

"Після такого кроку Америки ми схиляємося до того, щоб парламент не ратифікував угоду, - це наша позиція на цей час", - зазначив турецький лідер.

Ердоган також зазначив, що екс-президент Франції Франсуа Олланд обіцяв йому, що в разі ратифікації угоди Туреччина не буде включена в групу індустріально розвинених країн. Це означає, що Анкара не повинна буде платити щорічні внески, які за умовами кліматичного пакту розвинені держави повинні виділяти в спеціальний кліматичний фонд для допомоги біднішим країнам.

Зокрема, як зазначається, кошти повинні піти на боротьбу з наслідками кліматичних змін і на перехід до використання поновлюваних джерел енергії в країнах, що розвиваються. Подібні внески є додатковим навантаженням для бюджету країни.

За словами Ердогана, турецький парламент не ратифікує договір доти, поки не отримає гарантій наданих йому раніше обіцянок. Він також висловив сумнів, що після рішення США про вихід з угоди з клімату інші країни, що не входять в G20, беззастережно підтримають Паризьку угоду.

Нагадаємо, що 1 червня США вийшли з Паризької кліматичної угоди. Тоді ж Дональд Трамп анонсував переговори про укладення нової угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram