ГоловнаСвіт

"Новая газета" повідомила про страту в Чечні 27 людей (оновлено)

У чому підозрювали убитих і на якій підставі їх затримали, невідомо.

"Новая газета" повідомила про страту в Чечні 27 людей (оновлено)

У Чечні в ніч на 26 січня 2017 року імовірно сталася масова позасудова страта, жертвами якої стали 27 осіб.

Про це повідомляє "Новая газета" з посиланням на два джерела - в управлінні Слідчого комітету Росії в Чечні і в адміністрації голови республіки.

У чому підозрювали убитих і на якій підставі їх затримали, "Новой газете" невідомо.

За інформацією видання, всі 27 осіб були затримані в січні під час масових затримань у деяких районах Чечні, які почалися після 17 грудня 2016 року. На них не склали офіційні протоколи і їм не пред'явили звинувачення. Замість цього, за інформацією "Новой", їх помістили в "підвали і підсобні приміщення відділів поліції".

Джерело видання в МВС Чечні передало редакції список жителів республіки, яких затримали в січні. Найбільше людей, згідно зі списком, затримали в населеному пункті Шалі - 28 осіб. "Новая газета" встановила їхні адреси, однак дізнатися що-небудь про їхню подальшу долю редакції не вдалося.

"Всі спроби дізнатися що-небудь про долю цих людей наражалися на неймовірний страх наших співрозмовників. Один з них, співробітник міської адміністрації Шалі, панічно відмовився знайомитися з прізвищами встановлених нами шалінців і сказав: "Усі, кого затримали в Шалі в січні, - їх більше немає. Не шукайте", - пише "Новая".

Оновлення. Інформація "Новой газеты" про страту 27 осіб у січні 2017 року - чергова дезінформація, спрямована проти Чеченської Республіки, заявив РИА Новости міністр Чечні з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Джамбулат Умаров.

"Це чергова дезінформація, спрямована проти Чеченської Республіки. Я абсолютно впевнений в цьому", - сказав Умаров.

Він підкреслив, що матеріал видання про страти не підкріплений жодними доказами і має політичне забарвлення.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Кадиров запропонував силовикам розстрілювати порушників спокою в Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram