ГоловнаСвіт

Країни Єврозони виділять Греції €8,5 млрд кредиту

Першу частину траншу Греція повинна отримати вже 10 липня.

Країни Єврозони виділять Греції €8,5 млрд кредиту
Фото: www.bloomberg.com

Рада директорів Європейського стабілізаційного механізму (ESM) схвалила виділення Греції третього траншу кредиту загальною сумою в 8,5 мільярда євро.

Таке рішення прийнято в п'ятницю, 7 липня, у відповідь на проведення Грецією необхідних реформ, повідомляє DW.

"Перший переказ в рамках цього траншу в розмірі в 7,7 мільярда євро, як очікується, буде здійснено в понеділок - йдеться в повідомленні ESM.

З цих коштів 6,9 мільярда євро будуть спрямовані на обслуговування боргів, а 800 мільйонів євро грецький уряд зможе використовувати для погашення поточної заборгованості всередині країни.

Ще 800 мільйонів євро Греція отримає після 1 вересня за умови, що успішно погасить поточну заборгованість як за рахунок власних ресурсів, так і за допомогою наданих ESM засобів.

Рішення про виділення коштів міністри фінансів країн Єврозони ухвалили 15 червня. Того ж дня голова МВФ Крістін Лагард заявила про готовність установи також надати Греції кредитну допомогу.

З 2010 року Греція отримує фінансову допомогу від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду. У 2015 році погоджено вже третій пакет фінансової допомоги. З урахуванням схваленого сьогодні траншу загальна сума кредитів, виділених Греції в рамках третьої програми допомоги в обсязі 86 мільярдів євро, досягне 39,4 мільярда євро.

Загалом в рамках всіх програм підтримки європейські фонди ESM і EFSF надали Греції 181,2 мільярда євро, що робить їх найбільшими кредиторами країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram