ГоловнаСвіт

Парламент Франції вшосте продовжив режим надзвичайного стану

Макрон пообіцяв, що це остання пролонгація надзвичайних заходів.

Парламент Франції вшосте продовжив режим надзвичайного стану
Фото: EPA/UPG

Депутати Національних зборів Франції в четвер, 6 липня, проголосували за продовження дії надзвичайного стану в країні до 1 листопада. Відповідне рішення підтримала більшість депутатів. Верхня палата парламенту - Сенат - схвалила продовження дії надзвичайного стану у вівторок, 4 липня, передає DW.

У країні досі залишається високий рівень терористичної загрози, зазначив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом. За його словами, завдяки заходам надзвичайного стану у Франції з початку року вдалося запобігти щонайменше 7 терактам, повідомляє агентство dpa.

Це вже шосте продовження дії надзвичайного стану з листопада 2015 року. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що після 1 листопада надзвичайний стан продовжувати не планують. Однак для цього парламент повинен схвалити новий закон про безпеку. У ньому повинні закріпити низку заходів, які раніше діяли тільки в умовах надзвичайного стану.

Нагадаємо, надзвичайний стан було введено у Франції в листопаді 2015 року після терактів у Парижі. Відповідальність за напади взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Надзвичайний стан значно розширив права правоохоронців. Серед іншого він дозволяє поліції проводити обшуки в приміщеннях без відповідного судового рішення, а також обмежувати свободу зібрань і поміщати підозрюваних під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram