ГоловнаСвіт

Трамп підтримав ідею Тримор'я

Дуда відзначив суттєву роль країн Тримор'я в Європі.

Трамп підтримав ідею Тримор'я
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що США підтримують ініціативу Тримор'я (Адріатика-Балтика-Чорне море) і розвиток усього регіону Центральної та Східної Європи.

Про це повідомляє "Польське радіо"

Дональд Трамп був гостем саміту країн Тримор'я, який 6 липня проходив у Королівському замку у Варшаві.

Президент США висловив надію, що вдасться поглибити економічну співпрацю між його країною та центральноєвропейськими державами: "Від імені американців можу сказати, що ми стоїмо разом з народами держав Тримор'я. Чудовими народами. Чудовими країнами. Ми підтримуємо ваші прагнення до благополуччя і безпеки, підтримуємо ініціативу розвитку інфраструктури. З радістю приймаємо цей історичний шанс на поглиблення економічної співпраці у вашому регіоні".

Американський лідер відзначив, що зміцнення держав Тримор'я має величезне значення для стабілізації не тільки регіону Центральної та Східної Європи, але теж всього континенту. "Завдяки ініціативі Тримор'я ваші народи стануть багатшими, це також забезпечить вашим країнам безпеку і суверенітет, незалежність від зовнішнього тиску. Коли ваші народи сильні - всі вільні народи Європи є сильнішими. І Захід теж", - заявив він.

Президент Польщі Анджей Дуда відзначив суттєву роль країн Тримор'я в Європі. 12 держав - це одна третина Євросоюзу, 112 млн громадян і загальний ВВП $1,5 млрд, зазначив він.

Ініціатива "Трьох морів" - неформальна платформа співпраці 12 країн Центральної та Південної Європи (Польща, Хорватія, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Румунія, Болгарія та Австрія). Основним пріоритетом її роботи є формування інфраструктурної та економічної єдності на осі "Північ - Південь".

Як повідомляли раніше сьогодні, Трамп назвав поведінку РФ у Східній Європі дестабілізуючою

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram