ГоловнаСвіт

Президент Південної Кореї закликав КНДР повернутися за стіл переговорів

"Ми не хочемо краху Північної Кореї".

Президент Південної Кореї закликав КНДР повернутися за стіл переговорів
Мун Чжэ Ин
Фото: EPA/UPG

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін закликав КНДР повернутися за стіл переговорів, що спрямовані на згортання північнокорейської ядерної програми.

Про це повідомляє агентство "Ренхап"

"Я прояснюю це тут і зараз. Ми не хочемо краху Північної Кореї, і ми не будемо шукати будь-якої форми об'єднання (з КНДР) шляхом поглинання", - сказав він, додавши, що готовий зустрітися зі своїм північнокорейським колегою Кім Чен Ином у будь-який час і в будь-якому місці після того, як з'явиться шанс на подолання напруження і припинення конфронтації на Корейському півострові.

"Провокація з ракетами, яка відбулася два дні тому, розчарувала, це був дуже нерозсудливий вибір. Вона не тільки порушила резолюції Ради Безпеки ООН, але також показала чітке відкидання неодноразових попереджень міжнародного співтовариства", - заявив Мун, зазначивши, що цей вибір спричинив покарання з боку міжнародного співтовариства.

Раніше сьогодні президент США Дональд Трамп пригрозив КНДР жорсткими заходами у відповідь на випробування міжконтинентальної балістичної ракети. "Погано, що вони так поводяться. Але їх поведінка дуже, дуже небезпечна, і з цим доведеться щось робити", - сказав Трамп. За його словами, США розглядають різні варіанти відповіді Пхеньяну, в тому числі чергові економічні санкції. 

Раніше представник Міноборони США Джефф Девіс повідомив, що Вашингтон продовжить практику військових маневрів з союзниками в районі Корейського півострова, незважаючи на заклик Росії і Китаю утриматися від подібних дій.

Черговий ракетний запуск Північна Корея провела вранці 4 липня. Ракету було запущено в бік Японії, вона впала у винятковій економічній зоні країни.

Незабаром після запуску японський прем'єр Сіндзо Абе заявив, що має намір звернутися до президента Росії Володимира Путіна і голови КНР Сі Цзіньпіна з вимогою зайняти "більш конструктивну" позицію щодо КНДР. За його словами, він планує обговорити проблему Пхеньяна зі світовими лідерами на полях саміту G20 в Гамбурзі, який пройде з 6 по 7 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram