ГоловнаСвіт

Лідер хакерської групи "Шалтай-Болтай" отримав два роки колонії

Засуджений пішов на угоду зі слідством, його справу розглянули в особливому порядку.

Лідер хакерської групи "Шалтай-Болтай" отримав два роки колонії
Владимир Аникеев
Фото: compromat.ws

Мосміськсуд засудив Володимира Анікєєва до двох років колонії загального режиму у справі хакерської групи "Шалтай-Болтай".

Анікєєва визнали винним у неправомірному доступі до інформації, повідомляє "Интерфакс".

Сторона звинувачення просила засудити Анікєєва до 2,5 року колонії. Справу розглядали в закритому режимі через гриф секретності. Анікєєв пішов на угоду зі слідством, його справу розглянули в особливому порядку без дослідження доказів.

Про затримання Анікєєва стало відомо в січні 2017 року. За версією слідства, він очолював групу "Шалтай-Болтай", яка зламувала акаунти чиновників і підприємців для подальшого продажу. Анікєєв у групі мав псевдонім "Льюїс".

Окрім Анікєєва, у справі "Шалтая-Болтая" затримано і заарештовано Костянтина Теплякова і Олександра Філінова. Ще один член групи Олександр Глазастіков перебуває в Естонії.

Глазастіков розповів, що до затримання в "Шалтай-Болтая", як оголосив їм Анікєєв, з'явилися куратори у ФСБ. За інформацією "Росбалт", вже після затримання свідчення Анікєєва дозволили заарештувати начальника відділу Центру інформаційної безпеки ФСБ РФ Сергія Михайлова. Останнього звинувачують у державній зраді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram