ГоловнаСвіт

У Польщі 20 націоналістам прокуратура висунула звинувачення в нападі на ходу українців у Перемишлі

Чоловікові, який вигукнув "Смерть українцям", загрожує від 3 місяців до 5 років в'язниці.

У Польщі 20 націоналістам прокуратура висунула звинувачення в нападі на ходу українців у Перемишлі
Фото: prostir.pl

Прокуратура Перемишля 26 червня передала в суд обвинувальний акт проти 20 поляків, які в червні 2016 року напали на ходу греко-католиків і православних, які йшли на місцеве українське військове кладовище, щоб вшанувати воїнів української визвольної боротьби.

Про це інформує Польське радіо.

Прес-секретар окружної прокуратури Марта Пентковська зазначила, що обвинувачені у вульгарній формі ображали учасників ходи з приводу їхньої національної приналежності і силою притримували тих, хто йшов попереду процесії, перегороджуючи їм подальший рух.

Крім того, п'ятеро чоловіків відповідатимуть за завдавання ударів одному з учасників ходи. Ще троє відповідатимуть також за завдавання ударів іншому чоловіку через його українську національність.

Усім обвинуваченим загрожує покарання до 3 років позбавлення волі. Обвинувальний акт у цій справі вже надійшов у районний суд у Перемишлі.

Окрім того, прокуратура звинуватила Адріана Н. у тому, що в грудні 2016 року під час Маршу перемишльських і львівських орлят, проходячи повз Український народний дім у Перемишлі, він вигукнув "Смерть українцям". Прокуратура звинуватила його в незаконному використанні погроз з приводу української національності і в підбурюванні до ненависті на національному ґрунті. Чоловікові загрожує від 3 місяців до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 грудня в польському Перемишлі пройшов традиційний Марш орлят перемишльських і львівських". Коли колона проходила повз Український народний дім, один з учасників акції закричав "Смерть українцям!" польською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram