ГоловнаСвіт

ОБСЄ залишилася без генерального секретаря

Найбільш імовірним наступником Заньєра називають колишнього постійного представника Швейцарії в цій організації Томаса Гремінгера.

ОБСЄ залишилася без генерального секретаря
Фото: 112.ua

Починаючи із суботи, 1 липня 2017 року, Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) залишилася без генерального секретаря, оскільки члени організації не змогли визначитися з наступником Ламберто Заньєра, термін повноважень якого на цій посаді добіг 30 червня.

Про це повідомляє DW.

За інформацією агентства dpa, 57 членів ОБСЄ, серед яких Росія і США, не змогли досягти консенсусу щодо кандидатів на цілу низку керівних посад в організації, які в цей час є вакантними. Крім посади генерального секретаря, в ОБСЄ нині вакантні позиції голови Бюро демократичних інститутів і прав людини, верховного комісара у справах національних меншин і представника з питань свободи ЗМІ.

Однією з причин, чому членам ОБСЄ не вдалося домовитися щодо кандидатур на ці посади, є розбіжності між Росією й іншими членами організації. Втім, були й інші причини, що призвели до такої ситуації, повідомили дипломати. Є ймовірність, що згоди членам організації вдасться досягти під час неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ОБСЄ, яка відбудеться 11 липня у Відні.

Найбільш імовірним наступником Заньєра на посаді генсека ОБСЄ називають колишнього постійного представника Швейцарії в цій організації Томаса Гремінгера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram