ГоловнаСвіт

Білий дім назвав зарплату адміністрації Трампа

Найбільше отримує старший радник з політики Марк Хаус - $187 тис. на рік.

Білий дім назвав зарплату адміністрації Трампа
Главный советник Стив Бэннон и зять Трампа Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Білий дім у п'ятницю, 30 червня, оприлюднив інформацію про зарплати співробітників адміністрації президента США Дональда Трампа.

Як повідомляє Associated Press, найбільше отримує старший політичний радник президента Марк Хаус - 187 тисяч доларів на рік.

Відразу 22 людини отримують 179,7 тис. доларів на рік. У їх числі - головний радник Стів Беннон, голова адміністрації Рейнс Прібус, радник Келлеін Конуей, прес-секретар Шон Спайсер, директор з соціальних медіа Ден Скавіна-молодший.

Голова Національної економічної ради при Білому домі Гері Кон заробляє менше за всіх - лише 30 тисяч доларів. Він раніше був президентом Goldman Sachs, тому може собі дозволити працювати майже задарма. Старший політичний радник Трампа Джаред Кушнер та Іванка Трамп не отримують платню взагалі.

Нагадаємо, раніше на сайті бюро з питань етики при американському уряді з'явився звіт про фінанси Дональда Трампа за 2016 рік. З документа, зокрема, випливає, що президент в минулому році отримав 19,7 млн доларів доходу від готелю в Вашингтоні. Курорт Мар-а-Лаго в штаті Флорида приніс йому 37,2 млн доларів. Дохід від володіння полями для гольфу склав 298 млн доларів. Трамп також вказав гонорари за свої книги, загальна сума яких - близько 7 млн доларів.

Згідно зі звітом кредитні зобов'язання Трампа становлять близько 315 млн доларів. Президент, зокрема, повинен Deutsche Bank понад 100 млн доларів і приблизно таку ж суму інвестфонду Ladder Capital Finance.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram