ГоловнаСвіт

Росія призупиняє сплату внеску до Ради Європи

Росія призупиняє сплату внеску до Ради Європи
Фото: mid.ru

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров провів телефонну розмову з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом і заявив йому про рішення РФ призупинити сплату внеску до бюджету РЄ за 2017 рік.

Про це повідомляється на сайті російського МЗС.

"Міністр поінформував генерального секретаря Ради Європи про рішення призупинити сплату внеску Російської Федерації в бюджет Ради Європи за 2017 р. до безумовного відновлення в повному обсязі повноважень делегації Федеральних зборів Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи і привернув увагу Т. Ягланда до заяви МЗС Росії на цю тему від 30 червня", - йдеться в повідомленні.

У заяві наголошується, що РФ "стурбована поглиблюваною кризою в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)".

"З урахуванням того, що відбувається, РФ ухвалила рішення призупинити сплату свого внеску в Раду Європи за 2017 рік до безумовного відновлення в повному обсязі повноважень делегації Федеральних Зборів Російської Федерації у ПАРЄ", - відзначили у прес-службі.

Нагадаємо, російська делегація була позбавлена права голосу і вилучена з керівних органів ПАРЄ в квітні 2014 року, після того, як Росія анексувала український Крим. У січні 2015 року ПАРЄ продовжила ці обмеження. У відповідь на це російська делегація самоусунулася від офіційних заходів ПАРЄ.

У квітні після поїздки президента ПАРЄ Педро Аграмунта до Сирії разом з делегацією російських парламентаріїв була досягнута домовленість про його відставку. Однак Аграмунт у відставку йти відмовився, тому 27 червня ПАРЄ підтримала введення процедури імпічменту. У п'ятницю ініціативу відставки Аграмуна підписали 158 делегатів ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram