ГоловнаСвіт

Російські присяжні визнали винними всіх фігурантів справи про вбивство Нємцова

Організатора злочину на лаві підсудних немає.

Російські присяжні визнали винними всіх фігурантів справи про вбивство Нємцова
Фото: Сергей Нужненко

Колегія присяжних 29 червня винесла вердикт у справі про вбивство опозиційного російського політика Бориса Нємцова, визнавши винними п'ятьох обвинувачених: Заура Дадаєва, Темірлана Ескерханова, Анзора і Шадіда Губашевих і Хамзата Бахаєва.

Про це пише "Медиазона".

Нємцова вбили увечері 27 лютого 2015 року в центрі Москви пострілами в спину. Незабаром російські силовики затримали п'ятьох осіб, ніхто з них не визнав своєї провини в суді.

Згідно з версією слідства, з жовтня 2014 року ці фірми стежили за політиком і готували замах. Усіх п'ятьох звинувачують у вбивстві на замовлення (пункти "ж", "з" частини 2 статті 105 КК) і незаконний обіг зброї (частина 3 статті 222 КК).

Організатором злочину в СК вважають Руслана Мухудінова, який працював водієм заступника командира батальйону чеченського МВС "Північ" Руслана Геремєєва; на лаві підсудних Мухудінова немає, Геремєєва слідству допитати не вдалося. У цьому ж батальйоні "Північ" служив Заур Дадаєв.

Представники родини Нємцова категорично заперечують версію слідства: вони вважають організатором злочину самого Руслана Геремєєва. Також вони сумніваються в причетності до вбивства Хамзата Бахаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram