ГоловнаСвіт

Останки Сальвадора Далі ексгумують для проведення тесту на батьківство

Позивачка вже намагалася відсудити 600 тис. євро у іспанського письменника Хав'єра Серкаса, якого звинуватила у заподіянні моральної шкоди.

Останки Сальвадора Далі ексгумують для проведення тесту на батьківство
Фото: guim.co.uk

Мадридський суд ухвалив рішення про ексгумацію останків Сальвадора Далі для проведення тесту на батьківство, передає Німецька хвиля.

Останки знаменитого іспанського художника будуть ексгумовані через майже 30 років після його смерті. У понеділок, 26 червня, суд у Мадриді ухвалив відповідне рішення в рамках позову 61-річної Пілар Абель Мартінес з каталонської Жерони, яка стверджує, що вона є позашлюбною дочкою великого сюрреаліста. Дата ексгумації наразі не визначена.

Як пояснили в суді, позов був поданий у 2015 році. За даними іспанських ЗМІ, з подібними твердженнями жінка виступає з 2007 року. Вона стверджує, що її мати познайомилася з художником в прибережному поселенні Кадакес в Каталонії в 1950-ті роки. Правду про таємницю її народження мати розповіла доньці нібито лише незадовго до смерті. За спогадами позивачки, те ж саме говорила їй її бабуся.

У фонді Сальвадора Далі, що керує музеєм художника у Фігейрос, сумніваються в правдивості висловлювань позивачки. Те ж саме стосується і місцевих ЗМІ, які стверджують, що у жінки проблеми з психікою. Так, каталонська газета La Vanguardia повідомляє, що позивачка вже намагалася відсудити 600 тисяч євро у іспанського письменника Хав'єра Серкаса, якого звинуватила у заподіянні моральної шкоди. В задоволенні позову їй тоді було відмовлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram