ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Обаму в бездіяльності в зв'язку з кібератаками Росії

Американський президент побічно визнав втручання РФ у вибори.

Трамп звинуватив Обаму в бездіяльності в зв'язку з кібератаками Росії
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника на посту голови держави Барака Обаму в бездіяльності в ситуації з втручанням Росії у вибори в США.

"Якщо адміністрації Обами задовго до виборів [президента] в 2016 році доповіли, що Росія намагається втрутитися, чому не було ніяких дій? Сконцентруйтесь на них, а не на Т [Трампа]", - написав президент у твіттері.

Трамп виступив з такою заявою після повідомлення газети Washington Post про те, що Бараку Обамі ще в серпні минулого року було відомо про "пряме залучення" Володимира Путіна в спроби втручання у виборчий процес в США.

Видання стверджує, що на початку серпня 2016 року Обама дізнався від джерел у російському уряді про пряме залучення Путіна в кібератаки, організовані з метою вплинути на результат виборів у США.

За даними газети, Обама розглядав десятки варіантів "покарання" Росії. В тому числі, як пише видання, Обама не виключав оприлюднення інформації, яка могла б зашкодити особисто Путіну. Однак в підсумку він зупинився на "символічних заходах", виславши 35 російських дипломатів зі США і закривши доступ до двох заміських резиденцій російської місії в США.

Ці санкції у відповідь були введені вже в кінці терміну Барака Обами на посту президента - в грудні, після листопадових виборів.

Washington Post вважає, що Барак Обама тоді відмовився від рішучих дій, оскільки сам побоювався потрапити під підозру в спробах вплинути на результат виборів.

Дональд Трамп довгий час називав перебільшеними повідомлення про втручання російських хакерів у виборчий процес, але після ознайомлення з доповіддю спецслужб, яку представили йому в січні, дещо змінив свій тон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram