ГоловнаСвіт

Лідери країн ЄС не дійшли згоди стосовно розподілу біженців

Переговори Макрона з головами країн Вишеградської четвірки виявилися безрезультатними.

Лідери країн ЄС не дійшли згоди стосовно розподілу біженців
Беженцы в Мюнхене, Германия
Фото: EPA/UPG

У Брюсселі в п'ятницю, 23 червня, закінчився саміт лідерів країн Євросоюзу - вони так і не змогли домовитися про розподіл біженців, повідомляє Німецька хвиля.

З цього питання не вдалося досягти прогресу, повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель. При цьому вона зазначила, що ніколи не припинить порушувати тему справедливого розподілу біженців. Президент Франції активно підтримував Меркель у питанні розподілу мігрантів.

На форумі Еммануель Макрон говорив з головами країн Вишеградської четвірки - Польщі, Угорщини, Чехії та Словаччини - на цю тему, але ніяких результатів не досяг. Один з активних критиків політики Меркель з питань біженців прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що спочатку потрібно прийти до угоди в тих пунктах, в яких позиції сторін збігаються.

160 тисяч біженців, яких потрібно розподілити по країнах ЄС, - це 0,035 відсотка від загального населення, заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. "Європа повинна з цим впоратися", - сказав він.

У березні 2017 року Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина звинуватили Євросоюз в "тиску" в питаннях міграційної політики. В середині травня Євросоюз висунув трьом країнам ультиматум стосовно біженців. Йшлося, зокрема, про Австрію, Угорщину та Польщу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram