ГоловнаСвіт

Роскомнагляд: Telegram надає можливості для спілкування терористам

Павла Дурова звинуватили в нейтральності щодо терористів. 

Роскомнагляд: Telegram надає можливості для спілкування терористам
Логотип мессенджера Telegram
Фото: Wikipedia

Глава Роскомнагляду Олександр Жаров заявив, що месенджер Telegram ігнорує безпеку простих користувачів і надає можливості для спілкування терористам і злочинцям.

Про це йдеться у "Фейсбуці" відомства.

"Якщо говорити по суті відповіді Павла Валерійовича (Дурова - ред.), я маю сказати, що він, на жаль, нейтральний щодо терористів і злочинців, які користуються його месенджером, і абсолютно ігнорує безпеку простих користувачів Telegram", - написав Жаров.

На думку Жарова, Telegram самостійно приймає рішення щодо виконання російського законодавства і ведення діалогу з російською владою. Жаров наголосив, що наглядове відомство досі не отримало інформації про сервіс від месенджера для включення його до реєстру організаторів поширення інформації в інтернеті.

 

"На жаль, ми не почули відповіді по суті питань, поставлених у моєму зверненні до команди Telegram і Павлу Дурову", - написав Жаров.

Раніше в п'ятницю Жаров особисто зажадав від засновника Telegram Павла Дурова і адміністрації месенджера передати дані про сервіс, інакше Telegram у Росії буде заблоковано.

Сам Дуров, коментуючи лист глави Роскомнагляду щодо необхідності зареєструвати месенджер у Росії, назвав погрози блокування Telegram "саботажем державних інтересів".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram