ГоловнаСвіт

Генштаб Польщі пообіцяв не допускати проникнення літаків РФ у своє небо

Літак Шойгу, перехоплений польськими винищувачами, не ідентифікував себе і не реагував на контроль повітряного руху.

Генштаб Польщі пообіцяв не допускати проникнення літаків РФ у своє небо

Польща не допустить проникнення у свій повітряний простір російських літаків.

Про це сказав начальник генштабу Польщі генерал Лешек Суравський, повідомляє tvn24.

"Я не уявляю собі ситуацію, що ми дозволимо росіянам проникати в наш повітряний простір, коли їм заманеться. В зв'язку з цим, поки нам дозволятимуть сили і засоби, ми однозначно не дозволимо, щоб перевага в цьому аспекті була на боці Росії", - зазначив Суравський.

За його словами, немає нічого дивного в тому, що країни НАТО будуть стежити за російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2017", які проходитимуть у вересні поблизу кордонів країн Альянсу.

У середу, 21 червня, оперативне командування Збройних сил Польщі підтвердило, що пара польських винищувачів F-16 у рамках місії контролю повітряного простору країн Балтії (Baltic Air Policing) після отримання сигналу тривоги перехопила три повітряні цілі Росії. Йдеться про пасажирський Ту-154, а також два винищувачі Су-27, озброєні ракетами класу "повітря-повітря". За інформацією польської сторони, перехоплення відбулося відповідно до процедури НАТО з огляду на те, що літаки не ідентифікували себе і не реагували на контроль повітряного руху. Згодом виявилося, що на борту Ту-154 перебував міністр оборони РФ Сергій Шойгу, який прямував у Калінінградську область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram