ГоловнаСвіт

Стівен Хокінг закликав людство почати міграцію з Землі в найближчі 30 років

"Знищення планети - всього лише питання часу".

Стівен Хокінг закликав людство почати міграцію з Землі в найближчі 30 років
Cтивен Хокинг
Фото: EPA/UPG

Відомий фізик Стівен Хокінг вважає, що людство повинно в найближчі 30 років почати міграцію з Землі.

Про це він заявив на науковому фестивалі "Стармус" у Норвегії, повідомляє The Telegraph

За словами Хокінга, знищення планети - всього лише питання часу. "Я переконаний, що нам необхідно залишити Землю, оскільки вона стає замалою для нас, наші фізичні ресурси зникають з лякаючою швидкістю. Ми принесли нашій планеті подарунок у вигляді змін клімату, підвищення температури, зникнення полярних шапок, вирубування лісів і зникнення видів тварин", - заявив учений.

Він зазначив, що, коли в минулому людство стикалося з подібними проблемами, воно шукало нові регіони для колонізації. "Але тепер немає нового світу. Ніякої Утопії за рогом. У нас закінчується простір, і єдині місця, куди можна потрапити, - це інші світи", - вважає Хокінг.

Найбільш сприятливими місцями для створення колоній, на його думку, є Місяць і Марс. При цьому вчений вважає, що створити базу на Місяці можна вже протягом 30 років, а на Марсі - 50. Окрім того, він розглядає можливість колонізації за межами Сонячної системи, в системі Альфа Центавра, де може перебувати придатна для життя планета Proxima B.

"Людська раса існувала як окремий вид упродовж приблизно двох мільйонів років. Цивілізація встановилася близько 10 000 років тому, і темпи розвитку неухильно зростали. Якщо людство буде існувати ще мільйон років, воно буде сміливо йти туди, де раніше не бував ніхто. Я сподіваюся на краще. Я повинен. У нас немає іншого вибору", - зазначив Хокінг.

Нагадаємо, в листопаді Хокінг спрогнозував зникнення людства через тисячу років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram